Com és tradició al nostre col·legi, este mes de maig hem celebrat una setmana molt especial d’animació a la lectura. Amb el títol Un mar de paraules es van organitzar tot un seguit d’activitats relacionades amb la literatura per motivar els nostres alumnes a llegir i a gaudir amb el món dels llibres d’una forma divertida.

Dos autors de renom: Emilio Calderon i Carles Cano

Amb este objectiu es va desenvolupar un programa que va incluir la visita de dos autors de moda i reconegut prestigi com Carles Cano (llengua valenciana) i Emilio Calderón (llengua castellana), que van parlar de dos obres que estan treballant els nostres alumnes de 1º i 2º d’ESO. Ambdós van oferir una xerreda molt interessant on explicaren alguns detalls de llibres com Romeo sin Julieta o Continúan los crímenes en Roma.

Conta-històries

La setmana Un Mar de pàgines també va comptar amb Maite Mompó, qui va portar a terme un conta-històries de sensibilització amb el medi ambient a partir de la seua experiència al vaixell de Greenpeace. L’activitat va tindre lloc en anglés i en castellà.

Mites i poesia

Per altra banda, els alumnes de Secundària van preparar per als xiquets de Primària una activitat anomenada Contando mitos, on uns i altres compartiren aula com a narradors i oients, respectivament. Això es va completar amb un recital de guitarra on els estudiants de 4 d’ESO recitaren poesies als seus companys menuts d’Infantil i del cicle de Primària.

A més a més es van celebrar sessions d’animació a la lectura tant en valencià com en castellà i en anglés, doncs a Paidos apostem sempre pel plurilingüisme. Tot això ha servit per parlar de llibres, compartir-ne, millorar la lectura i la interpretació d’un text i divertir-mos mentres apreníem.

En resum: una setmana molt especial on hem subratllat la importància de llegir perquè ser un bon lector ajuda a desenvolupar moltes habilitats, especialment a pensar, ampliar coneixements i reflexionar.